Magnhild Bruheims forfattarside

Om meg og bøkene mine

Det som er sant


(2013)
Det som er santKva skjedde på det rommet på den festen? 

Kva er sant, og kva er rykte? Kven si side stiller du deg på når det er ord mot ord? Linn og Solveig er bestevenninner, men vennskapen blir sett på ein vanskeleg prøve når Hanna og Sander har to ulike versjonar av kva som eigentleg skjedde på det rommet på den festen.
Denne romanen engasjerer lesaren frå første side og er ei høgaktuell bok om sex, vennskap, overskriding, grensesetting og hemningslaus ryktespreiing på sosiale medium.

Les meir om boka på Nynorskbok.no

Dette har eg skrive om arbeidet med boka på bloggen til Ubok

 

 
Frå bokmeldingar
«Med nærleik til personane og hendingane skildrar Magnhild Bruheim kor vanskeleg det kan vere for unge menneske å skilje mellom kva som er sant og og kva som er rykte, og vite korleis og kva dei skal gjere for å ordne opp i problema. (…) Om lærarar i ungdomsskulen lurer på kva dei skal anbefale elevane å lese, vel Magnhild Bruheim.»
Per Ivar Henriksbø, GD.no

«I en roman som ikke er tykkere enn at en travel tenåring kan lese den på en ettermiddag, går Magnhild Bruheim inn i disse store problemene og viser dem i all sin rikdom av nyanser. Hun leverer ingen løsninger for jentene. Hun lar dem utfolde seg, lar dem søke etter hva de sjølv finner som mest sannferdig. Hun lar dem velge sin egen vei. Med det har hun skrevet en
bok til dannelse, som derfor er så viktig at den burde selges i klassesett til alle landets ungdomsskoler.»

Fartein Horgar, Adresseavisen

Les bokmelding om denne boka og to andre med same temaet på barnebokkritikk.no

Gå til forlagssida
Share on Facebook