Magnhild Bruheims forfattarside

Om meg og bøkene mine

Hei alle!

Velkomen til nettsida til Magnhild Bruheim. Her kan du lesa om meg og om bøkene mine.

Posted in Ukategorisert.

14 comments

 

14 Replies

 1. Hildegunn Bruheim Aug 22nd 2010

  Til lykke med nettsida, og lykke til med den nye boka.

 2. Undrende Oct 9th 2010

  Magnhild Bruheim anmelder ungdomsbøker, men er selv ungdomsbokforfatter og utgir i høst en egen ungdomsbok…
  Hmm… er ikke det litt som å la som å la Volkswagen skrive omtalen av den nye Toyotamodellen…

 3. Takk for innspel. Det er forståeleg at enkelte kan meine det er rart at forfattarar melder bøker, men det er faktisk nokså vanleg. Mange kritikarar blir forfattarar, og mange forfattarar anmelder bøker. Sjølv var eg journalist/anmeldar før eg gav ut bøker og kombinerer framleis journalistikk med skriving.

 4. Undrende Oct 14th 2010

  …men å anmelde konkurrerende bøker på samme marked bringer jo på banen spørsmål om habilitet..

 5. Når det gjeld bøker, tenkjer eg ikkje akkurat på konkurranse. Bøker er jo noko folk skaffar seg fleire av. Ungdomsbøkene mine sel ikkje så mykje, for meg blir derfor det viktigaste at dei når fram til skolar og, ikkje minst, bibliotek, og det sørgjer innkjøpsordninga for. Takk og pris for den.

 6. cathrine Oct 31st 2011

  heisann, eg er ein skuleelev som jobbar med eit prosjekt der me bruke mange veker på å lese ei bok og skrive masse fakta om ein forfattar. eg har vald deg, eg har lest venneringen, få flukt og ny melding. Eg finne ikkje ut om du har mann eller barn ?? 🙂

 7. Hei Cathrine,
  artig at du har lese bøkene og skal skrive om meg. Eg har mann, men ikkje barn. eg synest det er meir moro med andre sine ungar.:)

  Viss du har fleire spørsmål, så kan du ev sende dei til e-postadr mi: mbruhei@online.no. Det ligg ikkje ute så veldig mykje informasjon om meg på nettet.

  Lykke til,
  frå Magnhild

 8. cathrine Nov 4th 2011

  hei. de var meg igjen, eg har ikkje fått svar på e-post, eg treng svar innen mandag 🙂 då skal oppgåva inn 😀

 9. Iris og Suzanne Oct 28th 2013

  Hei! Vi er to jenter som går i 10. klasse. No har vi òg eit skuleprosjekt der vi må velge ein forfatter og lese nokon bøker. Vi valgte deg, men vi lurer på om vi forsatt kan kontakte deg på e-postadressa mbruhei@online.no om vi har spørsmål?

 10. Haakon Oct 29th 2015

  Hei. jeg er en skoleelev fra Lier som jobber med en bokpresentasjon. Jeg har om Blod på Hendene… Jeg har lest den ferdig og den var veldig bra! Men kan du fortelle litt mer om deg selv…. Har du fått deg barn? Er du gift? hva var det du utdannet deg som? Og Hva var det som fikk deg til å bli en så utrolig god forfatter? Hvorfor valgte du dette yrke
  GUTT, 14 år.

  Hvis du kan svare her innen mandag så hadde det vært supert!

 11. Til Haakon, eg sender svar til e-postadressa di.

 12. Kajsa Nov 1st 2015

  Hei,
  Jeg skriver til deg fordi jeg er nysgjerrig på deg. Jeg er en 15 år gammel jente og går på Olsvik skole i Bergen. Du skriver bøker som jeg synes er skrevet for slike som meg. Jeg har lest fire av dine bøker (Det son er sant, Ny melding, Blod på hendene og Motorsykkelmysteriet), og vil gjerne lede flere. Nå har jeg valgt deg som den forfatter som jeg ønsker å presentere for klassen min i et prosjekt.
  Jeg kan selvfølgelig lage en liten presentasjon om deg uten å ta kontakt med deg. Men når jeg gjør det likevel, håper jeg at du kan gi meg svar på noen få spørsmål:

  Hva er du opptatt av når hun skriver?
  Hva er inspirasjonen/drivkraften?
  Hvorfor skriver du på nynorsk? Har nynorsk en spesiell betydning for deg?
  Hvordan begynner ideen om en bok/en fortelling/en roman?
  Har din oppvekst preget ditt forfatterskap? Hvis ja, hvordan?
  Jeg leser at din far døde når du var 15 år. Hva har dette betydd for forfatterskapet?
  Det ser ut som om venner og vennskap er i fokus i dine historier. Familien synes ikke like viktig. Har jeg oppfattet dette riktig? Hvis ja, er vennene viktigere for deg enn familien? Hvorfor?

  Jeg håper at du vil svare, og sier tusen takk på forhånd. Svar gjerne på e-post.

  Hilsen Kajsa

 13. Hei, Kajsa, eg sender deg svar på e-post.

 14. Vilja Apr 7th 2016

  Hei. jeg har lest boka di, Hyttemysteriet, og har fått i en oppgave fra skolen å skrive om deg og boka. men jeg finner ikke så veldig mye om deg (: ser andre har spurt også og jeg lurer vel på det meste samme som de andre. Hadde vært supert med svar idag da denne oppgaven skal leveres snarest. ikke senere enn i morgen
  -Er du gift/har du kjæreste/samboer?
  -Har du barn?
  -Har du noen dyr?
  -Hva inspirerte deg til å skrive denne boka?
  -Hvor lang tid bruker du som regel på en bok?
  -Hvorfor skriver du spenningsbøker for ungdom?

  gjerne sleng til litt mer fakta om deg om du kommer på noe (:

  Hilsen Vilja


Leave a Reply